direct naar inhoud van 4.3 Functionele structuur
Plan: Nieuw-Vennep Hoofdweg bij 1128
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0394.BPGnwvhoofdweg1128-E001

4.3 Functionele structuur

Het te realiseren crematorium met uitvaartcentrum zal een aantal activiteiten faciliteren.

Het crematorium zal in de eerste plaats gebruikt worden als crematorium. In het centrum zullen twee aula's komen, waar de diensten worden gehouden. Verder worden ten behoeve van deze functie condoleanceruimten en familiekamers gerealiseerd. Op dit moment wordt uitgegaan van circa 500 crematieplechtigheden per jaar. Gemiddeld komen op een crematieplechtigheid ongeveer 70 bezoekers.

Het crematorium omvat ook een uitvaartcentrum, dat ruimtes biedt waar nabestaanden de mogelijkheid hebben afscheid te nemen van overledenen. Deze afscheidsbijeenkomsten, die meestal 's avonds zijn, vinden ongeveer 2 tot 3 keer per week plaats. Bij deze bijeenkomsten komen ongeveer 20 personen. In het uitvaartcentrum wordt ook een zogenaamde 24-uurskamer gerealiseerd. Dit is een ruimte met een huiselijke inrichting, waar de overledene ligt opgebaard. De nabestaanden hebben onbeperkt toegang tot deze ruimte. Hiervoor wordt een aparte toegang gerealiseerd.

Overige functies, die het crematorium zal krijgen, zijn de verzorging en het verblijf van overledenen en kantooractiviteiten. In totaal zullen in het gebouw 6 personen werkzaam zijn.

De ruimte rond het gebouw zal groen ingericht worden. Hier zal onder meer een strooiveld worden aangelegd. Mogelijk wordt hier ook een urnenmuur opgericht. Aan de zuidzijde van het plangebied zal de hoofdentree van het terrein worden gerealiseerd. Hier komt ook een parkeerplaats met 125 parkeerplaatsen. Voor de werknemers zullen nabij het gebouw parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Aan deze zijde komt ook een in- en uitrit voor leveranciers en personeel.