direct naar inhoud van 3.2 Geldende plannen en regelingen
Plan: Nieuw-Vennep AT-station HSL-zuid
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0394.BPGnwvATstationHSL-E001

3.2 Geldende plannen en regelingen

Ter plaatse van het plangebied gelden op dit moment (gedeeltelijk) de navolgende juridisch-planologische regelingen:

  • Bestemmingsplan 'Landelijk gebied' vastgesteld door de gemeenteraad op 24 november 1988, goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 11 juli 1989 en onherroepelijk geworden bij Koninklijk Besluit van 8 maart 1991. De gronden waarop het project is gelegen heeft de bestemming “Agrarische doeleinden II” en is daarmee in strijd.
  • Bestemmingsplan 'Hogesnelheidslijn-Zuid en Autosnelweg A4' vastgesteld door de gemeenteraad op 30 maart 2000 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 11 juli 2000. Tegen dit bestemmingsplan is geen beroep ingesteld. De gronden waarop het project is gelegen heeft gedeeltelijk de bestemming “Agrarische doeleinden II” en gedeeltelijk de bestemming “Spoorwegdoeleinden”. Het project is in strijd met eerstgenoemde bestemming.
  • (paraplu) Bestemmingsplan 'Luchthavenindeling' vastgesteld door de gemeenteraad op 1 juli 2004 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 13 oktober 2004. Tegen dit besluit kon geen beroep worden ingesteld. Van toepassing is de hoogtebeperking voor gebouwen en bouwwerken, maar het project is daarmee niet in strijd.